Известие

Collapse
No announcement yet.

Рейка 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Рейка 166

Колеги, не се натъкнах на инфо по въпроса който ме интересува, а именно: кормилните рейки на 166 и 156 еднакви ли са - имам предвид размери, устройство, захващане /като нямам предвид дължини и размери на накрайниците/.
    ...Имам известен проблем с десния отсек - отчетлив луфт /хлопане/ откъм втулката където се завива вътрешния накрайник, без течове засега...Това колело бая бой отнесе тия години, но и амортисьорите ми бяха доста зле Четох за колега със 156, който си е изработил изядените вътрешни втулки /тефлон или нещо подобно/ от полиамид и е решил проблема с луфта. Питам защото имам достъп до рейка от 156 и ако са идентични тези втулки, да ги изработя авансово /вкл.външната метална за всеки случай/. Ще ми се да избегна варианта колата да виси на трупчета докато "работливите" стругари на местно ниво ме мотаят.
    Благодаря Ви предварително.
    Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression

Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщение
    Колеги, не се натъкнах на инфо по въпроса който ме интересува, а именно: кормилните рейки на 166 и 156 еднакви ли са - имам предвид размери, устройство, захващане /като нямам предвид дължини и размери на накрайниците/.
    ...Имам известен проблем с десния отсек - отчетлив луфт /хлопане/ откъм втулката където се завива вътрешния накрайник, без течове засега...Това колело бая бой отнесе тия години, но и амортисьорите ми бяха доста зле Четох за колега със 156, който си е изработил изядените вътрешни втулки /тефлон или нещо подобно/ от полиамид и е решил проблема с луфта. Питам защото имам достъп до рейка от 156 и ако са идентични тези втулки, да ги изработя авансово /вкл.външната метална за всеки случай/. Ще ми се да избегна варианта колата да виси на трупчета докато "работливите" стругари на местно ниво ме мотаят.
    Благодаря Ви предварително.
    Доста са различни рейките
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря, колега.
      Минавам на план Б - сваляне и работа по оригинал.

Comment

Търси рейка от капа
        5 Ланчии зад гърба си!
        И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

То май доста нещица са взаимозаменяеми с Ланчата. Ще ми е от полза, но дано скоро не обикалям по моргите и сервизите, че на база окачване бая я поглезих около празниците. Рейката не е за рециклаж, няма други симптоми, освен луфта вдясно.

Comment

Трябва да вземеш мерки за да елиминираш въпросния луфт, защото предполагам знаеш, какво следва - теч на хидравлична течност.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега, рейки се рециклират перфектно в Техническия Университет катедра "Хидравлика и пневматика" май беше, ако искаш ще питам подробности и ще взема контакти.
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Трябва да вземеш мерки за да елиминираш въпросния луфт, защото предполагам знаеш, какво следва - теч на хидравлична течност.
                Знам. Тия дни се заемам. Още повече че доста отчетливо взе да се чува по неравности... И след като си вложил пари всичко да е бетон, почва доста да дразни слуха...То както е тръгнало...Ентусиазъм и пари да имаш.

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                Колега, рейки се рециклират перфектно в Техническия Университет катедра "Хидравлика и пневматика" май беше, ако искаш ще питам подробности и ще взема контакти.
                Благодаря, колега, такава информация никога не е излишна. Тук на местно ниво, има един човек който с това се занимава /Криводол/, че и 2 год. гаранция дава...Но не съм ползвал услугите му.

Comment

Да и ги питай кога са трезвени, пък дано ги уцели
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Да и ги питай кога са трезвени, пък дано ги уцели
                    ахахахаааа Бобо - тва е сложен въпрос трезвени - те ахахахахаааааа
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

ахахахаааа Бобо - тва е сложен въпрос трезвени - те ахахахахаааааа
                      Ти се смееш ма на едно боксерче толко беха пияни че му върнаха рейка от корса След скандал се оправдаха че след 17:00 немало трезвени било късно Аз там не стъпвам вече
                      sigpic

Comment

Ако трудът струва кило ракия, определено си заслужава риска...

Comment

Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщение
                          Ако трудът струва кило ракия, определено си заслужава риска...
                          Познавам хора, които на няколко ракии вършат по-качествено работа отколкото на трезво.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                          X